De wijntour

Overnachten met uitzicht over wijngaarden van de Corbieres
Overnachten met uitzicht over wijngaarden van de Corbieres

Tour de Vin
We maken ieder jaar weer een ‘wijntour’ om de wijnen voor het nieuwe seizoen in te kopen.
Een beetje een werkvakantie voor ons. We hebben bus omgebouwd tot camper en in het vroege voorjaar gaan we daarmee op pad om de voorraad voor de wijnkelder aan te vullen. We zijn lid van France Passion, een organisatie waarbij boeren de mogelijkheid bieden om gratis met je camper op hun landgoed te overnachten. Uiteraard hopen ze dat je dan verleid wordt tot het kopen van hun producten. Niet alleen wijnboeren zijn lid , ook veeboeren, slakkenkwekers, lavendelkwekers, imkers, producenten van olijf- en notenolie, kaasjes , noem maar op.
Je ziet, we kopen dus niet alleen wijn in! We komen op onze tour op de mooiste plekjes en belanden meestal bij kleine en bij voorkeur biologische producenten.
Als we op het eind van de dag weer bij een boer het erf oprijden worden we altijd hartelijk verwelkomd. We installeren ons en dan gaan we proeven van wat er gemaakt wordt. Geen slechte werkvakantie, zo genieten van die heerlijke producten.
Ook dit jaar zijn we weer op pad geweest voor onze gasten. We zijn eerst naar Portugal gereden. Vrienden wonen daar in de Serra Estrella en we konden een verjaardag combineren met het kopen van een paar heerlijke Portugesche wijnen en uit de tuin hebben we biologische citroenen meegekregen. Daar maken we dan onze eigen Limoncello van.
Vervolgens terug naar zuid Frankrijk waar we begonnen in de Lanquedoc, mooie Corbieres en vervolgens via de Pays D’oc, Costires de Nîmes, Bouche du Rhône, Côtes Ventoux en de Isêre weer op huis aan. Daarna nog een uitstapje gemaakt naar het Noorden van Italië. Ook daar mooie rode en witte wijnen gevonden, gedroogde tomaten, olijfolie en de alcohol voor de Limoncello.

De kelder en de voorraadkasten liggen weer vol, klaar voor het nieuwe seizoen, iedereen natuurlijk van harte welkom om te komen proeven van al dat lekkers

Plaats een reactie