La Tourelle - Colombotte

Houthakken of klussen

houthakken klussen

Houthakken -klussen bij La Tourelle

Weg van de stress, gezond aan het werk!

houthakken-1  houthakken frankrijk
Houthakken of klussen in Frankrijk.

Wil je eens lekker weg uit de stress van Nederland, gezond werk doen, je heerlijk afreageren en genieten van de vrije natuur? In de wintermaanden wordt er niet alleen hout gestookt, er wordt ook hard gewerkt om de houtvoorraad voor het volgende jaar weer aan te vullen. Op afspraak kun je in de wintermaanden een (lang) weekend houthakken in de bossen van Colombotte.

In december worden de bospercelen uitgezocht die dat jaar aan de beurt zijn om te worden uit gedund. De houtzagerijen kopen de grote bomen op. Als ze gekapt zijn worden de stammen afgevoerd en de kruinen blijven liggen. Deze worden verdeeld onder degenen uit het dorp die zich hebben aangemeld voor één of meerdere porties hout.
Daarnaast worden er kleinere bomen gekapt om ruimte te maken voor ‘de grote jongens’. Deze worden door de boswachter gemerkt en vervolgens ook weer verdeeld onder de inschrijvers.
De petit pieds worden als eerste gekapt, in stukken van een meter gezaagd en vervolgens netjes gestapeld voordat ze met de tractor uit het bos worden gehaald. Daarna worden les têtes, de kruinen, aangepakt nadat de houtvesters de stammen uit het bos hebben gesleept.

Daarnaast valt er altijd wel wat te klussen in en om het huis, dus ben je handig, kom langs!

Eten en drinken


als je ons komt helpen mag je uiteraard aanschuiven aan de Table d’Hôtes, wij verzorgen de inwendige mens, je zal bij ons niets te kort komen…

Contact

Chambres d’Hôtes / B&B
La Tourelle
Mirjam en Tim
8 Rue Haute 
70240 Colombotte
Frankrijk

info@colombotte.nl
+33 3 84 78 77 60
+33 6 88 29 34 05

nr. kvk/Siret
490 597 390 00015

Privacy-verklaring

Locatie en route

rondje frankrijk

Rondje Frankrijk

Kleinschalige, Nederlandstalige accommodaties verspreid over Frankrijk

Social

Volg ons op facebook.

Copyright 2018 la Tourelle Colombotte