La Tourelle - Colombotte

Fietsen in Frankrijk

Fietsvakantie

Fietsen in Frankrijk vanaf la Tourelle Colombotte

Fietsen in Frankrijk? La Tourelle in Colombotte is een goede basis voor een fietsvakantie in Frankrijk. Er zijn prachtige fietstochten te maken in de omgeving.
Het verrassend mooie landschap is heuvelachtig met bossen en landerijen.

Afhankelijk van de routes die je uitstippelt is het fietsen redelijk comfortabel tot zeer pittig.
Er zijn kaarten beschikbaar en we kunnen leuke routes aangeven.

Sportieve Fietsvakantie

Voor het sportief fietsen kun je je stuk bijten op mooie colletjes in de Zuidelijke Vogezen. De Ballon D ‘Alsace is goed aan te rijden. Maar ook de directe omgeving van Colombotte is een verrassende uitdaging, je komt ‘lekker stuk’ weer thuis voor een koud biertje en kan daarna weer op krachten komen met een lekker diner aan de Table d’Hôtes

Mountainbikers kunnen hier ook hun hart ophalen. Er zijn diverse officiële parkoersen en direct vanuit La Tourelle zijn prachtige ritten door de bossen en velden te maken en kun je je in alle vrijheid uitleven.

.

Fietsvakantie-Haute-Saone

Uitgezette Fietsroutes

Op de website mountnpass.com/destination/haute-saone-destination-velo/   kun je veel uitgezette fietsroutes vinden, veelal uitgezet door de regionale toeristische organistaties

Op de bovengenoemde website staan veel prachtige fietsroutes door de Haute Saône. Hiernaast een mooie fietsroute als voorbeeld van de mogelijkheden.
Klik op het plaatje om te vergroten

de fietsklusbus, voor onderhoud aan huis, maar ook op te roepen bij pech onderweg

Les Trois Ballons

Elk jaar in de omgeving van Colombotte, elk jaar een feest!

zaterdag 4 Juni 2022

Onze gehele accommodatie, kamers, gîte à Coté en vakantiehuis Les Hiboux, is dan 3 dagen lang beschikbaar voor deelnemers aan Les Trois Ballons.

Rondje Haute Saône

Rondje Haute Saône op de fiets

Samen met collega B&B  
A-Rigaud
organiseren we het wandel- en/of fietsarrangement
‘Rondje Haute-Saône’

Zo kun je al wandelend uitgebreid kennismaken
met deze verrassend mooie streek.

 

TOUR DE FRANCE 2022 PARCOURS ETAPPE 7: TOMBLAINE – LA PLANCHE DES BELLES FILLES
                                                                     

Vrijdag 8 juli – De 7e etappe van de Tour gaat dit jaar van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles. Opvallend genoeg verwerken de renners nul beklimmingen voordat ze aan de beul van de Vogezen beginnen. Het laatste stuk van de steile slotklim is ongeplaveid.

Het is tien jaar geleden dat de Ronde van Frankrijk voor de eerste keer op La Planche des Belles Filles finishte. Die rit startte toen ook in Tomblaine. Chris Froome was die dag de grote winnaar. Hij finishte 2 seconden voor zijn kopman Bradley Wiggins.

La Planche des Belle Filles is sindsdien nog vier maal gebruikt als finish. In 2022 is het dus de zesde keer in elf jaar.

De finish is op de plek waar Dylan Teuns in 2019 juichend over de lijn kwam. Dat na een ongeplaveide strook van 1 kilometer die dat jaar voor het eerst achter de oorspronkelijke klim werd geplakt. Op 100 meter van de finish is er wel weer asfalt. Dat stuk is namelijk zo steil – 24% – dat je op losse grond niet meer omhoog komt.

Op La Planche des Belles Filles ‘nieuwe stijl’ klimmen de renners in 7 kilometer tegen een gemiddelde van 8,7% naar de meet.

Naast Froome en Teuns waren Vincenzo Nibali (2014), Fabio Aru (2017) en Tadej Pogacar (2020) succesvol op La Planche des Belles Filles. Die laatste overwinning vormde de zinderend apotheose van de Tour van dat jaar, toen de ene Sloveen (Pogacar dus) de andere (Roglic) met een ongelooflijke tijdrit uit de gele trui schudde.

Contact

Chambres d’Hôtes / B&B
La Tourelle
Mirjam en Tim
8 Rue Haute 
70240 Colombotte
Frankrijk

info@colombotte.nl
+33 3 84 78 77 60
+33 6 88 29 34 05

nr. kvk/Siret
490 597 390 00015

Privacy-verklaring

Locatie en route

Heerlijk verblijf tijdens Trois Ballons fietsweekend Beoordeling van La Tourelle vandaag beoordeeld door Sander A. Mirjam en Tim ontvangen jaarlijks rondom de cyclosportive ‘Trois Ballons’, die

Lees verder »

Copyright 2018 la Tourelle Colombotte