La Tourelle - Colombotte

Fietsen in Frankrijk

Fietsvakantie

Fietsen in Frankrijk vanaf la Tourelle Colombotte

Fietsen in Frankrijk? La Tourelle in Colombotte is een goede basis voor een fietsvakantie in Frankrijk. Er zijn prachtige fietstochten te maken in de omgeving.
Het verrassend mooie landschap is heuvelachtig met bossen en landerijen.

Afhankelijk van de routes die je uitstippelt is het fietsen redelijk comfortabel tot zeer pittig.
Er zijn kaarten beschikbaar en we kunnen leuke routes aangeven.

Sportieve Fietsvakantie

Voor het sportief fietsen kun je je stuk bijten op mooie colletjes in de Zuidelijke Vogezen. De Ballon D ‘Alsace is goed aan te rijden. Maar ook de directe omgeving van Colombotte is een verrassende uitdaging, je komt ‘lekker stuk’ weer thuis voor een koud biertje en kan daarna weer op krachten komen met een lekker diner aan de Table d’Hôtes

Mountainbikers kunnen hier ook hun hart ophalen. Er zijn diverse officiële parkoersen en direct vanuit La Tourelle zijn prachtige ritten door de bossen en velden te maken en kun je je in alle vrijheid uitleven.

.

Fietsvakantie-Haute-Saone

Uitgezette Fietsroutes

Op de website mountnpass.com/destination/haute-saone-destination-velo/   kun je veel uitgezette fietsroutes vinden, veelal uitgezet door de regionale toeristische organistaties

Op de bovengenoemde website staan veel prachtige fietsroutes door de Haute Saône. Hiernaast een mooie fietsroute als voorbeeld van de mogelijkheden.
Klik op het plaatje om te vergroten

de fietsklusbus, voor onderhoud aan huis, maar ook op te roepen bij pech onderweg

Mogelijkheden

Mogelijkheden te over voor een heerlijke fietsvakantie bij La Tourelle.  Om je op weg te helpen hebben we alvast enkele arrangementen samengesteld, maar je kunt natuurlijk altijd met ons overleggen over wat er nog meer mogelijk is.

Fietsarrangement

Fietsarrangement voor 2 personen
Inclusief ontbijt, diner en welkomstdrankje

Vanaf 3 dagen

Comfortkamer, eigen sanitair
€ 63 per persoon per dag

Standaarkamer, gedeeld sanitair
€ 53 per persoon per dag.

Les Trois Ballons

Elk jaar in de omgeving van Colombotte, elk jaar een feest!

zaterdag 28-08-2021

Onze gehele accommodatie, kamers, gîte à Coté en vakantiehuis Les Hiboux, is dan 3 dagen lang beschikbaar voor deelnemers aan Les Trois Ballons.

Rondje Haute Saône

Rondje Haute Saône op de fiets

Samen met twee collega B&B ‘s  
A-Rigaud en Maison le Roux,
organiseren we het wandel- en/of fietsarrangement
‘Rondje Haute-Saône’

Zo kun je al wandelend uitgebreid kennismaken
met deze verrassend mooie streek.

                                                                  

                    TOUR DE FRANCE 2020 PARCOURS

                                               Vr.   17 juli – Etappe 19: Bourg-en-Bresse – Champagnole (160 km)
                                               Zat. 18 juli – Etappe 20: Lure – La Planche des Belles Filles (klimtijdrit) (36 km)

La Planche des Belles Filles, in korte tijd uitgegroeid tot een echte Tourklassieker, is de laatste klim van de Tour. Een klimtijdrit op weg naar de top – de enige chronoproef in de Tour – vormt het absolute klapstuk van de ronde. Het onverharde gedeelte op de top, dat vorig jaar voor het eerst werd toegevoegd aan de klim in de Vogezen, wordt dit keer vermeden.

De op 1.148 meter piekende bergtop in de Vogezen heeft in korte tijd een stevige reputatie opgebouwd. In 2012 zat de klim voor het eerst in de Tour en nu, acht edities later, is het alweer de vierde keer dat de renners de steile flanken worden opgejaagd. In 2017 won Fabio Aru solo (16 seconden voor Daniel Martin en 20 seconden voor Chris Froome), in 2014 kwam ook Vincenzo Nibali solo aan (15 seconden voor Thibaut Pinoten 20 seconden voor Alejandro Valverde), en in 2012 bleef Chris Froome Cadel Evansen Bradley Wiggins met 2 seconden voor.

In die drie edities was La Planche des Belles Filles een klim van 5,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%. Speciaal voor de komende Ronde van Frankrijk is er nog een extra strook ongeplaveid wegdek aan vastgeplakt van ongeveer 1 kilometer. De laatste 100 meter is dan weer wel geasfalteerd en die sectie begint met een strook van 24%, de steilste van de hele klim.

Het kan niet anders of de slotklim gaat er hard in hakken. Temeer omdat de renners onderweg al flink hebben gebuffeld op Le Markstein, Grand Ballon, Col du Hundsruck, Ballon d’Alsace, Col des Croix en Col des Chevrières.

La Planche des Belles Filles functioneert per definitie als aankomst, want de weg eindigt op de top. En die naam? Volgens de legende lagen Zweedse huurlingen tijdens de Dertigjarige Oorlog aan de voet van de klim gelegerd in Plancher-les-Mines. Toen zij hun oog in 1635 lieten vallen op de vrouwen en meisjes uit de omgeving vluchtten die de berg op om aan de Zweden te ontkomen. Dat lukte uiteindelijk alleen door massaal zelfmoord te plegen

Contact

Chambres d’Hôtes / B&B
La Tourelle
Mirjam en Tim
8 Rue Haute 
70240 Colombotte
Frankrijk

info@colombotte.nl
+33 3 84 78 77 60
+33 6 88 29 34 05

nr. kvk/Siret
490 597 390 00015

Privacy-verklaring

Locatie en route

Trois Ballons 5 juni 2021

Nieuw:  start vanaf Ronchamp, 18 km bergafwaarts van de finish geen gedoe meer met vervoer 😊 RESERVEER TIJDIG! nog slechts enkele kamers beschikbaar! Aankomst donderdag

Lees verder »

3 Ballons verplaatst naar 22 augustus net als de Tour de France is in verband met het corona virus de wielerwedstrijd de Trois Ballons verplaatst,

Lees verder »

Copyright 2018 la Tourelle Colombotte