Trois Ballons 5 juni 2021

Nieuw:  start vanaf Ronchamp, 18 km bergafwaarts van de finish
geen gedoe meer met vervoer 😊

RESERVEER TIJDIG!
nog slechts enkele kamers beschikbaar!

Aankomst donderdag voor het diner, vertrek zondag na het ontbijt.
Vrijdagavond is er zoals gebruikelijk de Pasta Party!
Zaterdagochtend een éxtra vroeg ontbijt zodat iedereen op tijd aan de start aanwezig kan zijn.
‘s Avonds is het tijd voor Tapas & BBQ.

Kosten 3B arrangement

Standaardkamer         € 209
Comfortkamer             € 229
Les Hiboux / A-Côté    € 219

3 nachten, inclusief ontbijt & diner  prijzen per persoon

meer info over de 3B  http://les3ballons.com/

3 Ballons verplaatst naar 22 augustus

net als de Tour de France is in verband met het corona virus de wielerwedstrijd de Trois Ballons verplaatst, nieuwe datum is zaterdag 22 augustus.
Deelnemers die bij ons geboekt hebben kunnen kosteloos hun reservering verplaatsen, naar 22 augustus, maar als dat niet uitkomt ook naar de 3B 2021
Een aantal heeft de reservering reeds naar 2021 verplaatst, waardoor er voor het weekend van 22-08 weer kamers zijn vrijgekomen.
Dus, hebben we je voor juni teleur moeten stellen, je kan je nu nog inschrijven voor het 3B arrangement in augustus

https://colombotte.nl/reserveren-2/

Corona virus

Colombotte 26-3-2020

Beste gasten,
We hopen dat jullie allemaal in goed gezondheid zijn.
We hebben al veel reservering staan voor het komende seizoen en het is natuurlijk spannend voor ons of die allemaal door kunnen gaan.

We hebben besloten als volgt om te gaan met annulering, al dan niet gedwongen.

Annuleer je zelf, terwijl we wel open mogen zijn, dan vervalt de aanbetaling. Moet er geannuleerd worden vanwege restricties, dan blijft de aanbetaling een jaar staan.
We hopen dat jullie begrijpen dat we aanbetalingen niet zomaar terug kunnen betalen, dat zou ons faillissement betekenen, daarom bieden we in geval dat het zich voor gaat doen, aan om later in dit seizoen te komen of te verplaatsen naar volgend jaar.

We schatten op dit moment zelf in dat de restricties vanaf begin mei weer versoepeld gaan worden. Tot en met Pasen zijn wij in ieder geval noodgedwongen gesloten.

We wensen iedereen goede gezondheid en hopelijk snel tot ziens in Colombotte.

Hartelijke groeten, Mirjam & Tim

De haute-Saône bekijken vanuit een luchtballon!

         

beneden het dorp Colombotte stijg je met een ervaren piloot op in een 2 of 8 persoons luchtballon. De vlucht over het schitterende landschap duurt ongeveer een uur. Na afloop ontvang je een vluchtcertificaat en wordt er geproost met champagne. Trakteer jezelf of een ander op een onvergetelijke ervaring. Nu bij ons te boeken.
bekijk de video van de start van een vlucht met de 2 persoons luchtballon

TOUR DE FRANCE 2019 PARCOURS ETAPPE 6:

MULHOUSE – LA PLANCHE DES BELLES FILLES

Tour de France 2019 etappe 6

Donderdag 11 juli 2019 – De 6e etappe van de Tour de France finisht na zes beklimmingen onderweg op La Planche des Belles Filles. Dat is een steile klim van zo’n 7 kilometer, die in de laatste kilometer ongeplaveid is. Op 100 meter van de meet is er dan wel weer asfalt. Die sectie is namelijk zo steil – 24% – dat je anders wegslipt.

De vertrekplaats van de 6e etappe is Mulhouse. In 2014 kwam de Ronde van Frankrijk voor het laatst in Mulhouse aan. Tony Martinwas de hele dag in de aanval en in de laatste 50 kilometer reed hij solo naar de dagzege. De dag erop was Mulhouse vertrekplaats van een rit met aankomst op La Planche des Belles Filles.

De op 1.148 meter piekende bergtop in de Vogezen heeft in korte tijd een stevige reputatie opgebouwd. In 2012 zat de klim voor het eerst in de Tour en nu, acht edities later, is het alweer de vierde keer dat de renners de steile flanken worden opgejaagd. In 2017 won Fabio Aru solo (16 seconden voor Daniel Martin en 20 seconden voor Chris Froome), in 2014 kwam ook Vincenzo Nibali solo aan (15 seconden voor Thibaut Pinoten 20 seconden voor Alejandro Valverde), en in 2012 bleef Chris Froome Cadel Evansen Bradley Wiggins met 2 seconden voor.

In die drie edities was La Planche des Belles Filles een klim van 5,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%. Speciaal voor de komende Ronde van Frankrijk is er nog een extra strook ongeplaveid wegdek aan vastgeplakt van ongeveer 1 kilometer. De laatste 100 meter is dan weer wel geasfalteerd en die sectie begint met een strook van 24%, de steilste van de hele klim.

Het kan niet anders of de slotklim gaat er hard in hakken. Temeer omdat de renners onderweg al flink hebben gebuffeld op Le Markstein, Grand Ballon, Col du Hundsruck, Ballon d’Alsace, Col des Croix en Col des Chevrières.

La Planche des Belles Filles functioneert per definitie als aankomst, want de weg eindigt op de top. En die naam? Volgens de legende lagen Zweedse huurlingen tijdens de Dertigjarige Oorlog aan de voet van de klim gelegerd in Plancher-les-Mines. Toen zij hun oog in 1635 lieten vallen op de vrouwen en meisjes uit de omgeving vluchtten die de berg op om aan de Zweden te ontkomen. Dat lukte uiteindelijk alleen door massaal zelfmoord te plegen.

Zwembad maken!

We hebben besloten om toch ook een zwembad te plaatsen. Een zoutwater bad van 7×4 , dus geen chloortroep. Tis nog even een bult werk, maar over ruim een week kun je hier heerlijk badderen

nieuw uit het Gastenboek, daar worden we blij van….

Hallo Mirjam en Tim.
Ben in mei 2018 bij jullie geweest en kom zeker nog een keer.
Jullie zijn gewoon hele fijne gewone mensen erg gastvrij en Tim wat kook jij lekker .
Bedden zijn goed ontbijt is goed omgeving is prachtig en heb op gezette tijden heerlijk genoten van de rust.
Laatste dag ben ik om 06.00 uur vertrokken(met de motor) en Mirjam had keurig een ontbijt klaar staan super.
Lieve Mirjam en Tim bedankt en tot volgend jaar. Groet, Sjaak.

3 sterren voor de nieuwe Gîte Les Hiboux

Eetzaal Vakantiehuis Frankrijk

La Tourelle - Colombotte

3 sterren voor de nieuwe Gîte Les Hiboux

Eetzaal Vakantiehuis Frankrijk

Trois Etoiles, drie sterren na de keuring voor Les Hiboux.

Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, alles is tip top in orde. De gîte biedt nu plaats aan 12 personen met de mogelijkheid om de loungebank in de woonkamer om te zetten naar nog 2 slaapplaatsen.
In het voorjaar gaan we aan de laatste fase beginnen van de verbouw, het realiseren van een 2-de woonkamer met eetkeuken en dakterras.
Met een eigen opgang bestaat Les Hiboux dan feitelijk uit 2 appartementen, ieder met 2 slaapkamers, badkamer, keuken en woonkamer, die los van elkaar of samen met de grote zaal gehuurd kunnen worden. De zaal biedt ruimte aan ongeveer 30 personen, ben je met een grote groep dan kun je kamers bijhuren in La Tourelle en hier met z’n allen eten.

Contact

Chambres d’Hôtes / B&B
La Tourelle
Mirjam en Tim
8 Rue Haute 70240
Colombotte
Frankrijk

info@colombotte.nl
0033 3 84 78 77 60

nr. kvk/Siret
490 597 390 00015

Sitemap

Locatie en route

rondje frankrijk

Rondje Frankrijk

Kleinschalige, Nederlandstalige accommodaties verspreid over Frankrijk

Social

Volg ons op facebook.

Copyright 2018 la Tourelle Colombotte